Trinidad en Tobago nodigen Kollywood uit

Trinidad en Tobago, het ’tweelingeiland’ in het Caraïbisch gebied, probeert ‘Kollywood’ filmproducenten aan te trekken om films op te nemen op het eiland. De Hoge Commissaris van Trinidad en Tobago in New Delhi, Maniedeo Prasad, gaf vorige week aan dat het West- Indische eiland bereid is om alle faciliteiten op te zetten en hulp te verlenen aan commerciële filmmakers uit Zuid-India. “De serene stranden en de regenwoud vegetatie bieden een prachtig decor om films op te nemen” aldus Prasad op een vergadering die door de Kamer van Koophandel van Madras werd georganiseerd.

Kollywood op Trinidad

Het westerse beeld van de Indiase film wordt bepaald door de filmindustrie in Mumbai (voorheen Bombay), maar ook de studio’s in Zuid-India dragen stevig bij aan de jaarlijkse productie. Kollywood is de bijnaam voor de Tamil filmindustie, welke gesitueerd is in het Tamil sprekende Chennai (Madras). Ondanks het feit dat de Tamil filmindustrie niet te maken heeft met dezelfde budgetten en distributie van de Hindi filmindustrie, heeft zij een groot bereik en populariteit onder Tamil sprekers in India en Sri Lanka, maar ook in Singapore en Maleisië.

Op Trinidad wonen veel afstammeling zijn van contractarbeiders uit India. De twee meest dominante etnische groepen zijn de afstammelingen van Afrikaanse slaven (39,5 %) en de Oost-Indiërs (40,3 %). De twee grootste religieën zijn de Rooms-katholieke Kerk en het hindoeïsme. Het Engels is de enige officiële taal, maar Hindi wordt ook algemeen gesproken door de Oost-Indiërs.

Investeren in de Republiek kan interessant zijn voor filmmakers, omdat Trinidad en Tobago deel uitmaakt van de 15 landen tellende Caraïbische Unie: de Caricom. Deze unie kent een markt van 5 miljoen mensen, waartoe ook Suriname behoort. Bovendien bestaat direct toegang tot Latijns- en Zuid Amerika, de VS en Canada. Trinidad heeft ook nog speciale belasting afspraken met India, waar filmmakers van kunnen profiteren.

15 REACTIES

 1. ken je nie leze? Of ben je blind?
  Het staat r toch?
  “Kollywood is de bijnaam voor de Tamil filmindustie, welke gesitueerd is in het Tamil sprekende Chennai (Madras).”

 2. nee hoor farahnaz .. de T is al bezet … Tollywood bestaat al … lolz … tolly means .. Penis, Dick , Big John … ahahahahah .. wahuahuhuwhuha .. in Surinaams language it really means that lolzzzz …

 3. Yo, wisten jullie trouwens dat Bollywood die naam heeft gekregen door een engelse toerist. Die dacht, hey in Bombay (heet nu Mumbai, de stad werd door de engelsen bombay genoemd omdat ze Mumbai niet konden uitspreken) maken ze ook films, net als in hollywood. Dus laat ik dat Bollywood noemen.

  Niet vreemd dat megasterren uit India zoals Amitabh Bachhan pleiten om niet meer Bollywood maar ‘Indian film industry’ te gebruiken.

  Maar na de domme woordspelling van Bollywood op Hollywood, hebben de andere takken van de Indian film industry nu ook een bijnaam gekregen zoals Kollywood. Ik vind het persoonlijk idiote namen, zou niet zo genoemd moeten worden. Maar hier kunnen de Indiers niet veel doen, want zo wordt ’t in de media gebracht door de westerlingen, dus die rijke producers in India denken ook van, lekker gratis publiciteit dus boeie..

  Anyways, ik vind dat Hindi films toffer zijn dan Tamil films. Maar ik denk dat ze beiden van het zelfde kwaliteit zijn als ze allebei dezelfde mogelijkheden hadden. Tamil films werken nu eenmaal met een kleinere budget dan Hindi films. Er zijn veel veel beroemdheden uit de Tamil film industry die overstappen naar de Hindi gedeelte omdat ze gewoonweg meer verdienen. De beste voorbeeld hiervan is A.R Rahman (maakt filmmuziek).

  Well I thought, I’d let you know

  Let niet op de spellingsVouten. Ben ook maar een allochtoon 😛

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.