Rollen in Bollywood re-makes bekend

Eerder kon je op Hindi.Punt.NL al iets lezen over de komst van nieuwe versies (re-makes) van Bollywood klassiekers Sholay (1975) en Don (1978). Inmiddels is bekend dat Amitabh Bachchan de rol van Gabbar gaat spelen in de film Sholay. Volgens regisseur Ram Gopal Varma was schurk Gabbar Singh (gespeeld door Amjad Khan) eigenlijk de ster van de film. “Het publiek heeft zijn uitspraken altijd onthouden. Het is toch mooi dat nu de ultieme held (Bachchan), de ultieme schurk (Gabbar) speelt?”, aldus Varma. Amitabh Bachchan speelde in de versie uit 1975 ook al een hoofdrol samen met Dharmendra.

Bollywood Classics - Don and Sholay

Van de re-make van Don (1978) was al bekend dat de hoofdrol vervult zou worden door Shah Rukh Khan. De rol van Pran zal gespeeld worden door niemand minder dan Arjun Rampal. Priyanka Chopra zal de rol van Zeenat Aman overnemen. De vader van regisseur Farhan Akhtar, Javed Akhtar, heeft aangegeven dat ook de nummers van Don in de re-make worden meegenomen. Alleen het bekende nummer ‘Khaike Paan Banaras Wala‘ zal weggelaten worden.

Sholay (1975)
Dharmendra …. Veeru
Sanjeev Kumar …. Thakur Baldev Singh
Hema Malini …. Basanti
Amitabh Bachchan …. Jai (Jaidev)
Jaya Bhaduri …. Radha
Amjad Khan …. Gabbar Singh

Don (1978)
Amitabh Bachchan …. Dubbel rol (Don & Vijay)
Zeenat Aman …. Roma
Pran …. Jasjit (J.J.)
Iftekhar …. DSP D’Silva (als Iftikhar)
Om Shivpuri …. Vardhan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.