Bollywood en de Indiase TV Awards 2005

Eind september worden de Indiase TV Awards (The Indian Telly Awards) voor de vijfde keer uitgereikt. De afgelopen jaren hebben Bollywood producties veel concurrentie ondervonden van TV programma’s. Deze week nog werd bekend dat het aantal bioscoop bezoeken afneemt en TV Soaps en series enorm populair zijn. De overstap van mega Bollywood ster Amitabh Bachchan naar TV met het programma “Kaun Banega Crorepati?”, heeft ervoor gezorgt dat Bollywood niet de enige vorm van vermaak is voor veel Indiërs. De show betekende een comeback voor de Bollywood legende en was de populairste TV show van 2000. Bachchan trok veel mensen naar de TV en dat effect is nog steeds merkbaar.

Indian Telly Awards 2005

De link tussen Bollywood en TV is duidelijk aanwezig en dat is ook terug te zien in de bezetting van de jury. Deze kent een aantal prominenten uit de Indiaase filmindustrie waaronder actrices Padmini Kolhapure en Poonam Dhillon. Ook filmmakers Rakesh Sharma en Lekh Tandon zullen straks de inzendingen in de ´populaire´ categorie beoordelen.

Evenals in de rest van de wereld zijn ook in India reality programma’s in opkomst. Vandaar dat de Indiase TV Awards dit jaar ook een extra Award categorie heeft voor beste Reality show. In totaal zijn er dit jaar 88 awards waaronder die voor beste acteur en actrice.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.