Veel Bollywood films niet winstgevend

Slechts één op de tien Bollywood films is winstgevend. Dat blijkt uit cijfers van het afgelopen halfjaar: van de 105 films die geproduceerd werden tussen januari en juni dit jaar, waren slechts 10 succesvol in de bioscoop. Volgens kenners van de Bollywood industrie bedraagt het verlies in de eerste helft van 2005 ruim 1.5 miljard rupees (34 miljoen dollar) tegen 800 miljoen rupees (18 miljoen dollar) in dezelfde periode vorig jaar.

De Indiase film kijker is selectiever geworden en eist betere kwaliteit films. Daarnaast is ook bioscoopbezoek een kostbare aangelegenheid. Een familie van 4 personen betaalt al gauw 16 tot 18 dollar om ‘een filmpje te pakken’. Bovendien zijn er genoeg alternatieven zoals soap series op TV, reality programma’s en goedkope films op VCD en DVD.

Bunty aur Babli

De grootste hit dit jaar is ‘Bunty aur Babli‘ waarme al 6 miljoen dollar is verdiend. Deze film wordt overigens op 24 juli in Pathé Eindhoven vertoond. Een andere hit is de film ‘Page 3’ winnaar van de Nationale film awards India. Ook de Amitabh Bachchan films ‘Waqt‘ en ‘Black‘ hebben veel geld in het laatje gebracht. Absolute flops dit jaar waren ‘Kisn’, ‘Shabd’, ‘Bewafaa’, ‘Main Aisa Hi Hoon en ‘Jo Bole So Nihaal‘.

Lees ook: Bollywood box office slumps as 90 percent of movies bite dust

3 REACTIES

 1. hvufgj vfuufnv
  cufifjcnvdyer fydjyu
  vhdfubcu
  ccfuibfy
  fyfbhgfhvhbvjh
  vvhfugbbvhvjugf
  vhgynvh2005hgvhj
  vhfghg
  hkfg
  vhfjhg
  vbfgjhf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.