Lagaan vanavond op RTL 5

Goed nieuws voor de mensen die (één van) de beste Indiaase film(s) nog niet gezien hebben: vandaag (donderdag 21 juli) is de film ‘Lagaan – Once upon a time in India‘ te zien op RTL 5. Lagaan speelt zich af in 1893, het jaar dat de Britse koningin Victoria heerste over India. De lokale Britse bestuurder Captain Russell (Paul Blackthorne) besluit, ondanks de droogte, de belastingen (Lagaan) te verdubbelen. De bevolking, onder leiding van Bhuvan (Aamir Khan) komt in opstand en vindt het zwakke punt van de arrogante bestuurder: zijn obsessie voor cricket.

Lagaan

De film is geregisseerd door Ashutosh Gowariker. De cast bestaat uit Aamir Khan, Gracy Singh en Rachel Shelley. Lagaan kent een IMDB rating van 7,6/10 (2.909 stemmen). De film is één van de duurste Bollywood producties ooit en twee keer genomineerd als Best Foreign Language Film en Best Non-European Film tijdens de Academy en European Film Awards.

Helaas wordt de meer dan drie uur durende film uitgezonden om 00:00u (middernacht). Je moet dus toch tot zeker 03:45u wakker blijven.

13 REACTIES

 1. yeah right zo laat nog … waarom dan … kon het niet eerder zo tegen half negen .. normaliter beginnen de films tegen die tijd ..maar affijn .. das niet belangrijk vinden de RTL5 ers dus whatever … ik heb die film al gezien is heel mooi en zeer inhoudelijk .. wordt to look at it and worth it to stay up so late … dus mensen .. wie wakker kan blijven .. zou ik zeggen kijken maar en succes .. morgen niet aan het werk gaan lekker uitslapen en afbellen op het werk .. ben Ziek geworden …

 2. Dat is wel laat man maar jah ik ga wel kijken hao natuurlijk wel er is tOg geen sgOol ..
  duss ik kijk mee!!:P
  het lijkt me een superrrr film en aamir khan is owk goed duss..
  aaah wrm niet van shahrukh khan:P:P
  geintjeee

 3. wat liggen jullie toch te klagen ben eens blij dat er eens andere films op tv komen . dan die van hollywood jullie hebben toch een video nemen jullie het toch op
  ik heb die film helaas gemist jammer ..maar hoop dat er nog meer bollywood films op tv komen maak toch niks uit hoe laad

  de groetjes

 4. ik lees geen geklaag hier Martien ..we zijn zo allemaal blij met het idee al dat er een hindustaans film wordt uitgezonden .. waar heb je het over dan …. was er mischien iemand aan het klagen bij je in de buurt of zo …

 5. ik heb die film gekeken en vond het heel grappig. het was niet de beste film, maar ja ik heb het wel voor over zo laat.mijn moeder is ook een filmgek, dus dat kwam goed uit!

 6. Ik heb hem gezien (en ja ik vond het ook wel errug laat…). Wat een leuke film!!! Het is de allereerste Bollywoodfilm die ik ooit heb gezien en ik vond het zeer de moeite waard.

 7. Heb de film samen met mijn man gezien tot ‘s-nachts 4 uur!Was zeer de moeite waard,had er nog nooit van gehoord!Mijn vraag:is de filmmuziek ook te verkrijgen op CD en de film zelf met ned.ondertiteling op DVD?
  Zou hier zeer blij mee zijn!

 8. Nee, Salman en Aamir zijn geen broers, (Shah Rukh Khan is trouwens ook geen familie). Salman heeft wel twee broers die acteur zijn: Arbaaz en Sohail.
  Ja, Lagaan is gewoon te koop, zelfs met Nederlandse ondertiteling (bijv. bij Bol.nl), als je er zo’n 15 euro voor wil betalen. En van elke zich zel respecterende Bollywoodfilm is filmmuziek te koop. Daarnaast kan ik alle mensen die alleen nog maar Lagaan kennen: het kijken naar Bollywoodfilms is heel erg verslavend! Lagaan was ook mijn eerste, een half jaar geleden. Nu heb ik er ong. 125…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.