Lollywood film opgenomen in Bollywood

Afgelopen week werd door Bollywood actrice Neha Dhupia en de Pakistaanse acteur Moammar Rana de film ‘Kabhi Pyar Na Karna’ aan de pers gepresenteerd. De film, met een cast bestaande uit Indiase en Pakistaanse acteurs en actrices, is de eerste Pakistaanse film die opgenomen is in India.

Neha Dhupia en Moammar Rana

De Pakistaanse filmmaker Zaved Raza heeft geen boodschap aan de chronische spanningen tussen India en Pakistan. Dat blijkt onder andere uit de rol voor een Indiase actrice, de voormalige miss India Neha Dhupia, in zijn Pakistaanse film. Dhupia speelt een bijrol naast de Pakistaanse hoofdrolspelers Moammar Rana en Zara Sheikh en is verguld met haar rol in een Pakistaans product: “Vrede is het antwoord op alle vijandelijkheid en ik ben blij dat ik deel uitmaak van het huidige proces.

Neha Dhupia - Bollywood

“We hebben besloten een deel van de film in Mumbai te filmen omdat de technische vaardigheden hier veel beter zijn dan bij ons in Pakistan”, aldus Raza. Zijn film is een van de eerste samenwerkingsvormen tussen Bollywood en de Pakistaanse filmindustrie, die voornamelijk is gevestigd in Lahore, bijgenaamd Lollywood.

De afgelopen anderhalf jaar zijn de betrekkingen tussen India en Pakistan aanzienlijk beter geworden. Beide staten kwamen bloedig voort uit het voormalige Brits-Indië en voerden oorlogen over onder meer Kashmir.

2 REACTIES

  1. Bollywood star Neha Dhupia heeft GEEN hoofdrol in deze first ever Pakistan-India joint film production. Ze heeft een ‘hot item number(song)’ die in Mumbai is opgenomen. De Pakistaanse actrice Zara Sheikh heeft de hoofdrol in deze film. De Pakistaanse producer en de Indiase producer beide woonachtig in de USA. 5 pagina’s tellende artikel met foto’s hierover volgt zometeen op de website van infoetnomedia. Misschien een goed idee om dit artikel op de site te plaatsen voor de belangstellenden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.