Afrikaanse Bollywood dansvoorstelling groot succes

Een combinatie van Indiase en Afrikaanse dans, gebaseerd op Bollywood nummers is een groot succes gebleken tijdens de Grahamstown National Arts Festival afgelopen weekend in Zuid-Afrika. “Grahamstown had nog nooit een Indiase dansvoorstelling met Bollywood thema aan haar publiek aangeboden” zei Vinod Hassel van het R.K Dance Theater. Niet alleen het Indiase publiek genoot van het optreden, ook heel veel mensen uit de zwarte Zuidafrikaanse gemeenschap vonden de combinatie interessant.

'African Bollywood

Hassel, die de Indiase dans onder zwarte studenten van de townships Soweto en Thembisa introduceerde, leidde de voorstelling die deze studenten samen met andere Indiase studenten uit Zuid-Afrika opvoerden. De medley van de op Bollywood geïnspireerde dans was getiteld ‘African Bollywood‘. De dansvoorstelling begon met muziek van K.L. Saigal uit 1930 en behandelde elk tijdperk van de Indiase filmindustrie, zodat het publiek kon zien hoe de Bollywood muziek en dans in de loop der jaren is veranderd.

Indiase sitar speler Shubhendra Rao

Ook zeer populair was het optreden van de Indiase sitar speler Shubhendra Rao en zijn Nederlandse vrouw Saskia, een cellospeelster. Voor Rao, die in bijna elk ander deel van de wereld heeft gespeeld, was het zijn eerste optreden niet alleen in Zuid-Afrika maar ook op het Afrikaanse continent. Rao zei dat het programma dat hij en zijn vrouw hadden uitgewerkt niet alleen uit Indiase klassieke muziek bestond. Het was meer een fusie van het Oosten en het Westen, tussen sitar en de cello.

Het Grahamstown National Arts Festival is Afrika’s grootste en kleurrijkste culturele gebeurtenis en biedt het beste van zowel inheems als ingevoerd talent aan. Dit jaarlijkse evenement wordt gehouden in het schilderachtige stadje Grahamstown in de Oost Kaap provincie en trekt duizenden bezoekers en artiesten aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.