Bollywood-festival levert bijdrage aan economie

Het Indiase Bollywood-filmfestival heeft, geheel volgens verwachting, een bijdrage geleverd aan de Amsterdamse economie. Zo bericht het dagblad Parool dat de Indiase automatiseerder Patni Computer Systems haar Benelux-hoofdkantoor op Schiphol-Rijk vestigt. Patni levert, goeddeels vanuit India, it-diensten op afstand aan ondernemingen. Patni probeert momenteel onder meer een opdracht van ABN Amro in de wacht te slepen om systeemapplicaties te ontwikkelen. Bij het bedrijf zijn circa tienduizend medewerkers goed voor een jaaromzet van 326 miljoen dollar, een omzet die de laatste vijf jaar telkens met eenderde toenam.

Maar ook op andere gebieden heeft het IIFA Bollywood weekend meer opgeleverd dan verwacht. Volgens een persbericht, dat te lezen is op Sanoja, is door de bezoekers uit de filmindustrie in dat weekeind meer dan 5 miljoen euro uitgegeven en heeft Amsterdam 5.000 extra toeristen mogen ontvangen. Daarmee heeft de gemeente Amsterdam haar geïnvesteerde 1,5 miljoen euro terugverdiend.

4 REACTIES

  1. aii..pff zal wel de organisator van die IIFA awards g.p…t hebben om een plaats te bemachtigen! Daarom wordt ze in nederland wel gewaardeerd!..ahaha..

  2. Nou nou nou, wat een agressiviteit zeg… Als Nederlandse kan ik zeggen dat Hindoestanen heus wel gewaardeerd worden hoor…
    En wat de IIFA Awards betreft: volgens mij was dat voor beide partijen positief, meer toerisme voor A’dam en meer publiciteit voor India en haar geweldige Bollywood.

  3. hahaha, die zieligers hebben de stukken weggehaald!! Erg he om de waarheid aan te horen he! Zieliger kunnen jullie niet zijn!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.