Indiase openingsfilm Toronto International Film Festival

De Indiase film “Water” van Deepa Mehta, is op 8 september dit jaar de openingsfilm van het 30ste Toronto International Film Festival. Het maken van de film vijf jaar geleden, is niet geheel soepel verlopen. Tijdens het filmen in de Noord Indiaase heilige stad Varanasi ontstonden namelijk geweldadige protesten van Hindoe extremisten en politici die vonden dat de film een belediging was voor de Indiaase cultuur en het geloof. In de film wordt het leven en het lot van Hindoe weduwen in India gevolgd. Nadat meer dan 2.000 woedende Hindoes de set in brand hadden gestoken [foto], werd besloten de film in Sri Lanka verder op te nemen.

Deepa Mehta - water

Deepa Mehta, die net daarvoor de romantische comedy Bollywood/Hollywood had opgenomen, werd tijdens het filmen ook met de dood bedreigd. Mehta, heeft herhaaldelijk aangegeven dat de film absoluut niet anti-Hindoe is. Het script was door het ministerie van informatie goedgekeurd, maar werd door de lokale autoriteiten toch weer afgekeurd aldus de Canadees-Indiaase director.

Het was niet de eerste keer dat een film van Mehta zoveel commotie verzoorzaakte. Water is onderdeel van een film trilogy waartoe ook de films “Earth” en “Fire” horen. De eerste film gaat over een lesbische relatie en moest tijdelijk uit de distributie worden genomen, omdat bioscopen die het vertoonden werden aangevallen.

Het Toronto International Film Festival zal dit jaar gehouden worden van 8 t/m 17 september.

3 REACTIES

 1. IK VINDT OOK BELACHELIJK VAN OHM DAT ZE 1 UURTJES UITZENDEN , ZO ZIE JE WEER DAT IN
  NEDERLAND ALLEEN AAN GELD DENKEN ZIJN ALLEMAAL
  ZAKKEN VULLERS . EN JIJ MAAR BETALEN ,DAN WILLEN ZE MEER LEDEN HEBBEN . KIJK MAAR NAAR ZEE TV
  WAS EEN SHOW IN ENEGLAND VAN SHARUK DIE HADDEN
  ZE NA EEN WEEK UITGEZONDEN . IIFA ARWARDS 2005 IS IETS SPICIAALS
  HAD WEL GEKUNT OP HET TV.

 2. jah tuurlijk
  iedereen is het met je eens
  alleen weet je
  het is heel duur om zo’n programma te kopen
  en dan uit te zenden
  als er toch in verhouding weinig mensen kijken.

 3. Nou ja zeg jullie schreeuwen hier van wanneer het op tv komt bla bla bla en dan heb ik het dan reageren jullie zo. Belachelijk zeg dan maar niet ga dan maar lekker afwachten wanneer het komt en als het aan nederlandse zender ligt wijzen ze dat toch niet.
  Voor mensen die wel serieus willen kopen dan hoor ik het en trouwens bij mij groeien de dvd cd’s niet op mijn rug moet er zelf ook voor betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.