Nieuwe Mira Nair film geen Bollywood productie

De Indiase filmmaakster Mira Nair, bekend van de film Monsoon Wedding, is bezig met een nieuwe productie genaamd “The Namesake“. Het verhaal is gebaseerd op het boek van de Indiaase schrijfster en Pulitzer Prijs winnares Jhumpa Lahiri. De film gaat over een immigrant en de cultuurverschillen tussen twee van de grootste steden ter wereld namelijk New York en Calcutta.

© The Namesake Blog - Mira Nair en Kal Penn

Afgelopen week waren de opnames bij de Taj Mahal in het Noorden van India. De mensen die daar wonen zijn gewend geraakt aan filmploegen omdat de Taj Mahal populair is bij Bollywood filmmakers. Maar deze productie liet hun en ook toeristen verbaasd achter. “Wat zijn ze aan het doen, en waarom dansen ze niet?” vroegen zij zich af. Ondanks de aanwezigheid van cameraploegen zagen zij geen dansende groepen mensen die door ‘dance directors’ werden begeleid.

© The Namesake Blog - Namesake crew at the Taj Mahal

Daar is bewust voor gekozen, want Mira Nair ziet de film niet als een Bollywood productie ook al spelen de Bollywood sterren Tabu and Irfan Khan mee in de film. Naast deze twee sterren speelt ook Kal Penn (bekend van Harold & Kumar go to White Castle) mee in The Namesake. “Het is geen simpele fim over een immigrant, maar een complex verhaal. Dat moet je dan ook op een authentieke manier brengen. Vandaar de keuze voor deze twee steden. Toch haalt zij veel van haar inspiratie bij Bollywood vandaan. Haar volgend project wordt namelijk Gangsta MD, welke geïnspireerd is door de Bollywood film Munnabhai MBBS.

Mira Nair debuteerde in 1988 met “Salaam Bombay!” welke genomineerd werd voor een oscar in de categorie Best Foreign Language en de Best First Feature prijs won tijdens het filmfestival in Cannes . zij werd al gauw één van Indiaas meest bekende en gewaardeerde directors en produceerde de films Mississippi Masala (met Denzel Washington) en The Perez Family, haar eerst Hollywood film. Zij werd echt heel bekend met Monsoon Wedding in 2001, waarmee ze een Golden Lion award won in Venetië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.