Hindoestanen verbitterd over Bollywood-Oscars

RTV West (Den Haag e.o.) meldt op dinsdag 7 juni dat Haagse Hindoestanen verbitterd zijn, omdat ze niet zijn betrokken bij de uitreiking van de Bollywood-Oscars komend weekend in Amsterdam. Ze kijken al maanden uit naar het filmevenement maar vinden de kaarten veel te duur. Het goedkoopste en inmiddels uitverkochte kaartje is 85 euro, het duurste is 260 euro.

‘De reuring in Den Haag valt tegen’, zegt Rabin Baldewsingh, die voor de PvdA in de Haagse gemeenteraad zit. Volgens het raadslid mikt de organisatie vooral op rijke Indiërs die in Engeland wonen. In Den Haag woont het grootste deel van de naar schatting 200.000 Hindoestanen in Nederland. ‘De organisatie heeft met de Hindoestaanse gemeenschap in Den Haag nauwelijks gecommuniceerd. Ze staan heel ver van de doelgroep af’, aldus Baldewsingh.

31 REACTIES

 1. Het is inderdaad heel erg jammer, dat de kaarten zo duur verkocht worden.
  Niet iedereen heeft zo’n ‘dik’ bestedingsbudget.
  Als er een maximum was van 100,00 per kaart, waren ze in een klein weekje al uitverkocht.

  Voor vele mensen echt een teleurstelling als je er al heel lang naar zit uit te kijken en vervolgens te horen/lezen krijgt, dat als je de sterren van dichtbij wil zien, je 260 euro’s moet neertellen.

  Hoe vaak komt er zo’n groot aantal Indiase sterren naar Nederland?

  Velen moeten deze kans dus voorbij laten gaan…

 2. Ja, want ik wil zooooooooo graag gaan…maar kben pas 15 en zoveel geld heb ik niet…Ook kan ik niet alleen gaan..er zouden dus op zn minst 2 kaartjes gekocht moeten worden, nou dats al een hoop geld..:(..
  -xXx- KiRan..

 3. Die Hindoestaanse Hagenesen moeten niet zo zeuren ze denken dat ze gelijk bij de elite horen omdat ze in den haag hebt gestudeerd , ze doen altijd zo uit de hoogte , extra overwerk zou ze een handje helpen en trouwens Amsterdam is de hoofdstad
  Soeredj

 4. Het is gewoon een hele grote Hindostaanse Evenement waarvan zoveel mogelijk mensen deel van willen uitmaken, dus de reactie is gewoon terecht. Ohw ja Soeredj, ikzelf heb een perskaart, maar toch vind ik de kaarten voor de normale publiek te duur!!!

 5. Jammer dat de show niet live wordt uitgezonden door de Nederlandse t.v. Zo’n event brengt toch veel geld in het laadje van de Nederlandse staat en het maakt goede reclame voor Amsterdam, heel jammer…maar aan de andere kant het is een show van 5 uur dus als je het goed bekijkt is het zo duur niet .. en als je er graag bij wil zijn kijk je niet zo nauw naar het geld…bovendien waren er kaarten van onder de honderd euro te koop.

 6. als het goed is wordt het toch uitgezonden morgen op welke net het wordt is nog niet bekend

 7. Hallo allemaal,

  Misschien worden de IIFA-awards toch uitgezonden. Gebeurt eventueel op SBS6, in de loop van de volgende week (Bron: RTL Boulevard).

 8. kan iemand vertellen wanneer het op tv wordt uitgezonden,ik kan nachten niet meer slapen…
  trouwens een troost voor degenen die het niet live in de arena kunnen meemaken

 9. Tijdstip uitzending IIFA-awards – (nog) niet op internet te vinden. Ik houd het in de gaten!
  Vanmiddag Veer-Zaraa gezien in Tuschinski: wat een film! Geweldig!

 10. Als het goed is worden de IIFA Awards uitgezonden op 26 juni 😀
  Ik had dat gelezen op Asianoutlook forums.

  DOEG

 11. Hindustanen van hier zeuren gewoon. Hun zouden het alleen maar verpesten, altijd maar zeuren dat ze er niet bij betrokken worden. Dus terecht vind ik het niet. Ik heb het decor gezien en het is fantastisch! Denk je nou echt dat de hindustanen van hier zoiets zouden kunnen neerzetten! En kom nou in het Congresgebouw! Laat me niet lachen..

  Arena is omgetoverd tot een prachtig iets en kom mij niet vertellen dat hindustanen van hier zoiets zouden kunnen neerzetten.

 12. het zijn niet de hindoestanen die van hier die altijd zeuren. Kom op and look at u first.

 13. good going angela … het is een gewoon achterlijk type dus zou ik zeggen maak geen woorden aan die persoon vuil …

 14. John Abraham en Karan Johar waren toch in DH? De galapermiere van Kaal was toch in DH? De kaarten daarvan waren niet duur.

  Echt onzin, hij is volgens mij zelf verbittert omdat hij niet uitgenodigd is. Gisteren tijdens de cricketmatch waren er genoeg hindustanen aanwezig. Het was een leuke mix van indians/hindustanen, paki’s. De hindustaanse media was daar zelf ook, dus ik weet niet wat die man uitlegt met zijn onzin.

  Trouwens het is altijd zo geweest dat kaarten van bollywood concerten duur zijn. Dat is niks nieuws, die Rabin wist 2 maanden geleden al dat de kaarten zo duur waren. Hij is verbittert omdat ze hem overgeslagen hebben tijdens het uitnodigen. Want andere prominenten van de hindustaanse gemeenschap waren wel aanwezig.

 15. De kaarten waren best duur,maar eigenlijk ook een redelijke prijs want een concert kaartje van Britney Spears of een andere grote Amerikaanse ster is ook prijzig.
  Tsja je moet er wat voor over hebben…

 16. hey mensen ik ben er gister dus geweest met een kaartje van 260, i know t was idd duur (britney is echt geen 260 by the way) maar ik wilde erg graag gaan. zelf ben ik een hindustaanse en er waren echt wel onwijs veel hindustanen hoor!!
  waarom kraken sommige mensen hindustanen hier zo af?? die mensen zeuren waarschijnlijk zelf nooit… NOT.
  anyways… t was echt geweldig gisteravond, was de prijs zeker waard en ik had het voor geen goud willen missen!! volgend jaar weer =D

 17. Ik zat in de eerste ring (vak 128) voor 160 euro. De sterren waren zo ver weg dat je ze bijna niet kon zien en we hebben dus alles vanaf de grote schermen moeten volgen. Dan had ik het net zo lief op tv gezien, bovendien zit je dan thuis bij de kachel in een lekkere stoel.
  HET WAS IJSKOUD! En iedereen in zijn sexy kleding, echt sneu toch als je zoveel geld hebt betaald en je moet 5 uur in de kou zitten om televisie te kunnen kijken? Veel mensen in ons vak zijn eerder weggegaan omdat ze het gewoon niet uithielden.

 18. true, die kou… was echt een groot minpunt. t was echt freezing. volgende keer geen sexy kleding maar een lekkere warme trui!!

 19. nas hoezo kon je het niet zien,was toch de tweede rij? Zat je dan zo ver verwijderd van de podium…en dat voor 160 euro? So das niet niks, zou zelf balen als een stekker. Had juist verwacht dat je dichtbij de podium zat, mag ook wel voor dat geld.

 20. gezien de belangstelling ,6000 plaatsen denk ik dat iedereen wel teleurgesteld is…
  (nderland 1 teletext)

 21. Ben zelf niet geweest, maar heb gehoord dat het voor sommige mensen echt niet de moeite waard was. Mijn schoonzus had een kaartje voor 260 euro, maar had echt geen goed zicht. Belachelijk toch!! Voor zo’n prijs verwacht je ook kwaliteit en comfort. Trouwens voor westerse sterren betaal je echt niet zo belachelijk duur.

 22. Daar heb je wel een punt.
  Ik zag het niet echt super ( op de gereserveerde plaats ) alleen toen mochten we gaan verzitten omdat de opkomst niet zo groot was.

 23. Administrator heb je info
  over dat het volgend jaar weer komt?
  Ik heb zoiets gehoord
  En ook iets van en 5 jarig contract alleen dat weet ik niet echt zeker.

  En ook dat ze dan waarschijnelijk goedkoper doen.
  En dan ze dan kleinere zaal huren.

  Als je het hebt kan je dan aub posten.
  Dat wordt weer snel reserveren.

 24. ALs je 260 hebt betaalt en dan al niks ziet is toch belachelijk. Moet je nagaan als je achterin zit.Ik zelf zat acterin voor 85 euro. doe het nooit meer. was een grote lamp die in de weg zat, waardoor je maar de helft van de podium zag. dus bij enkele optredens zag je de acteurs helemaal niet. Ik verveelde me echt achterin, voelt niet eens dat je het echt meemaakt. Wel jammer want de optredens waren wel heel mooi. Ik vind het echt er voor mensen die de duurdere kaartjes hebben gekocht en toch niks hebben gezien.

 25. weet mensen het misschien wanneer het gewezen wordt, ik weet wel dat het op zondag 26 juni wordt uitgezonden maar op welke tijdstip.
  Wil je me a.u.b seggen… ik sal je heel dankbara sijn

 26. owh pallavi wij doen ook zo een moeite om het te kunnen weten echt niet meid .. we weten echt niet.. ik denk allemaal leugens dat het wordt verzonden … het wordt heus niet verzonden .. anders was het all clear geworden … wanneer en waarop ..

 27. ey mensen ik heb gehoord dat het zondag 26 juni op sbs6 word uitgezonden om 20 uur maar ik heb op teletext gekeken maar het stons er nie bij!!

 28. ja alks er niet bij staat dan word thet heus niet uitgezonden … ik denk starplus zal het wel uitzenden op 26 juni om 20.00 uur … engels telviesie dacht iki …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.