Filmproducent Ismail Merchant overleden

In een Londens ziekenhuis is gisteravond de Brits-Indiaase filmproducent Ismail Merchant overleden. Een woordvoerder van zijn productiemaatschappij kon een doodsoorzaak nog niet bekend maken. Wel kampte Merchant al geruime tijd met maagproblemen.

Ismail Merchant

Samen met regisseur James Ivory en scriptschrijver Ruth Prawer Jhabvala vormde Merchant een succesvol team dat zes Oscars binnenhaalde. Zij maakten onder meer A Room with a View, Howards End en The Remains of the Day.

De in Mumbai (Bombay) geboren producent is 68 jaar geworden.

Meer BBC NEWS | Entertainment | Film | Stars remember ‘great’ producer

2 REACTIES

  1. Moge hij in vrede rusten en hopen dat er een andere filmproducent hem in ere moge opvolgen en ook nog enkele oscars in vervolg kunnen binnen halen.

  2. De films waaraan Ismail heeft meegewerkt waren geen van alle typisch bollywood films. Indiase filmmakers zouden eens goed moeten kijken naar de Merchant films en dan trachten hun eigen producties eindelijk eens te transporteren naar de wereld van nu, in plaats van steeds bezig te zijn met het maken de kinderlijke, of erger nog haast debiele allergaartjes die ze gewend zijn te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.