Bollywood acteur Sunil Dutt overleden

Sunil Dutt, acteur en Indiaas minister, is vandaag in Mumbai op 75-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Dutt speelde in meer dan honderd Bollywood-films en was een van de eerste Indiase acteurs die de politiek ingingen. Hij werd vijf keer in het parlement gekozen en was in de huidige regering minister van jeugdzaken en sport.

Bollywood acteur Sunil Dutt

Sunil Dutt begon met acteren in 1950, maar werd pas echt beroemd door zijn rol in de film Mother India (1956), welke genomineerd werd voor een Oscar in de categorie beste buitenlandse film. Andere films van Sunil Dutt zijn: Sujata (1959), Waqt (1965), Padosan (1968) and Reshma Aur Shera (1971). Hij trouwde met de vrouwelijke hoofdrolspeelster uit de film Mother India, de legendarische actrice Nargis. Zij stierf in het jaar dat hun zoon Sanjay Dutt z’n Bollywood debuut maakte in de film Rocky (1981). Sanjay Dutt is een van de bekendste Bollywood sterren van dit moment.

Sunil Dutt’s laatste film was Munnabhai MBBS uit 2004, waarin hij samen met zijn zoon Sanjay speelde. Zijn ministerschap weerhield hem er niet van te acteren. Deze maand begon hij aan de opnamen van de film Munnabhai meets Mahatma Gandhi, een vervolg op de populaire filmkomedie Munnabhai MBBS. Ook regisseerde hij in de loop der jaren zes films.

Meer: BBC NEWS | World | South Asia | Bollywood legend Sunil Dutt dies

3 REACTIES

 1. Een GROOT mens, filmster en politicus is heengegaan
  Moge zijn ziel in vrede rusten
  Jai Hind

 2. In mijn jeugd heb ik hem als een grote ster en persoonlijkheid moge aanschouwen en meemaken in zijn film”s. heb heel veel bewondering voor hem gehad en heb met heel veel plezier naar zijn film’s gekeken. May God bless him.

 3. I think that Sunil Dutt a great actor was.
  May his soul rest in peace. My condulation to the son of Sunil Dutt.

  from iskandra

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.