Bomaanslagen in Indiase bioscopen

In de Indiaase stad New Delhi zijn bij drie bomaanslagen in bioscopen 50 mensen gewond geraakt. Eén persoon kwam om het leven. Om 5:45 am, enkele uren na de eerste aanslagen, volgde een derde explosie in het middle-class district Nand Nagri in oost Delhi. In de bioscopen was de voorvertoning te zien van de Bollywood film “Jo Bole So Nihaal“.

De film was al eerder in het nieuws omdat Sikhs protesteerden tegen het uitkomen van de film. Godsdienstige en politieke Sikh groepen verzetten zich tegen de nieuwe film omdat er op een ongepaste manier met hun godsdienstige symbolen wordt omgegaan. “Jo Bole So Nihaal” is volgens de Sikhs een religieuze kreet die wordt gebruikt tijdens strijd, maar ook in gebeden.

Bollywood - Jo bole so nihaal

De aanslagen zijn door niemand opgeëist en autoriteiten hebben nog geen aanwijzingen wie verantwoordelijk is voor de aanslagen. Uit voorzorg zijn alle bioscopen in de stad gesloten en is de politie extra alert. De Indiase premier Manmohan Singh, zelf ook een Sikh, bezocht vanmorgen de slachtoffers in het ziekenhuis.

Meer: BBC | Delhi police hunt cinema bombers

2 REACTIES

  1. […] mei verloor 1 persoon het leven en raakten meer dan 49 mensen gewond tijdens een serie van bomaanslagen in Indiaase bioscopen. Op het moment van de bomaanslagen werd de film Jo Bole So Nihaal vertoon […]

  2. […] mei verloor 1 persoon het leven en raakten meer dan 49 mensen gewond tijdens een serie van bomaanslagen in Indiaase bioscopen. Op het moment van de bomaanslagen werd de film Jo Bole So Nihaal vertoon […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.