Bollywood veteraan Mukherjee (84) overleden

Bollywood Veteraan Subodh Mukherjee is zaterdagochtend op 84-jarige leeftijd overleden. Hij werd begin jaren zestig bekend door zijn film “Junglee” met Shammi Kapoor en Saira Banu. Mukherjee schreef, regisseerde en produceerde de film zelf en stond bekend om zijn opmerkelijke mix van muziek, kleuren en glamour in films.

Bollywood - Junglee by Mukherjee

Andere bekende films van Subodh Mukherjee zijn “Paying Guest” en “Muneemji”. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor een aantal Bollywood film hits waaronder “Love Marriage”, “April Fool”, “Shagird”,”Romeo” en “Sharmilee”. In 1970 produceerde hij de ambitiueze musical “Abhinetri”, welke flopte. In de 12 jaren daarna verdween hij van het toneel en deed in 1982 opnieuw een poging met “Teesri Aankh”, echter zonder succes. De tijden waren veranderd en het filmpubliek had andere voorkeuren. Desondanks heeft Mukherjee veel bijgedragen aan de Hindi film industrie en doet zijn familie, waaronder de dames Rani en Kajol, het goed in Bollywood.

Mukherjee stierf aan de gevolgen van bloedkanker en laat zijn vrouw Kamala, zonen Subhash en Sanjay en een dochter in de V.S. achter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.