Ontmoeting Indiase en Nederlandse filmindustrie

Op woensdagavond 8 juni zal in het Koninklijk Instituut voor de Tropen een ontmoeting plaatsvinden tussen experts uit de Indiase filmindustrie en de Nederlandse filmindustrie. Onder de naam ‘IIFA Workshop, professionals meet professionals’ ontmoeten o.a. film directors, producers, tekstschrijvers en componisten elkaar.

Doelstelling van het event is een uitwisseling van kennis en informatie tussen India en Nederland a.d.h.v een aantal lezingen van Indiase film toppers als Karan Johar, Shabana Azmi en Javhad Aktar. Hoe bereikt de Indiase film toch zo´n groot publiek in eigen land? Hoe kan muziek een duidelijke waarde hebben voor films? Dit zijn slechts enkele brandende vragen van de Nederlandse film professional.

Het is een hoogwaardige kwalitatieve aftrap van het IIFA weekend in Amsterdam. Het event zal afgesloten worden met de vertoning van de film Kal Ho Naa Ho. Ook Abishek Bachchan, zoon van de levende legende Amitabh Bachchan, zal de avond bijwonen.

Het event is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen o.a. de IIFA, NFTA (Nederlandse Film en Televisie Academie), NVS (Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten), Marijke de Vos (15 jaar expert in Indiase film) en Squarewise (strategisch adviesbureau voor kennis en innovatie). Voor de avond zijn helaas geen kaarten meer verkrijgbaar.

4 REACTIES

 1. […] de IIFA en enkele andere organisaties organiseert Squarewise woensdagavond in het KIT een ontmoeting tussen experts uit de Indiase en Nederlandse filmindustrie. Die ontmoeting moet leiden tot ‘toekom […]

 2. Hi there,

  My name is Sajeda Ali Khan, and I would like to be informed about all events wich will take place in The Netherlands, please. I am from India and I love Bollywood. My hobbies are acting, music and watching Indian movies. I would really appreciate anything in reply.

 3. My name is Sajeda, I am in Holland for 5 years now. And I feel really proud that the IIfa awards were held here in Amsterdam. I just loved it. I love Sharukh Khan and Abhishek Bachan. And the rest were great as well. But I found it really sad that they were not enough people. I do know that the tickets were expensive. But, who did not missed had a blast.
  And I got the chance to meet and embrace Sharukh Khan backstage and see the other stars from near. But SK is verry short. But really nice. But it was to short the security was kind a strict. Well, I’ll have to try my luck next time.

 4. hai
  sajeda, so what will u proof abt ur self if u are from india. Shall we ppl clap for u also.
  If u like acting then what are u doing here in holland go to bollywood.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.