Pathe bioscoop zwicht voor Bollywood

Bioscoopketen Pathé is gezwicht voor Bollywood. Indiase films worden voor het eerst opgenomen in de reguliere programmering, liet Pathé vrijdag weten. De productie Kaal bijt het spits af op 25 mei.

De thriller, geregisseerd door debutant Soham Shah, is een productie van Bollywood-sterren Karan Johar en Shahrukh Khan. Miss Universe 2000 Lara Dutta is een van de hoofdrolspelers. Bij de Nederlandse première van Kaal op 25 mei in Pathé Buitenhof in Den Haag zijn de regisseur en enkele acteurs aanwezig. Vanaf 26 mei draait de film in een aantal bioscopen in de grote steden.

Nederland maakt dit jaar uitgebreid kennis met Bollywood. Op 9, 10 en 11 juni vindt in Amsterdam een driedaags filmevenement van de Indian International Film Academy (IIFA) plaats. Tijdens het festival worden niet alleen films vertoond, maar er vindt ook een prijsuitreiking plaats in aanwezigheid van grote namen uit de Bollywood-filmindustrie.

Een woordvoerder van IIFA verklaarde eerder deze maand de keuze voor een klein land als Nederland met de woorden dat het “een terrein is dat nog moet worden veroverd”. Bollywood is met bijna duizend films per jaar de grootste filmindustrie van de wereld, maar in Nederland ontbrak tot nu toe een distributienetwerk.

Bron:
De Telegraaf
vr 29 apr 2005

KAAL – The Official Website

15 REACTIES

  1. EINDELIJK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    de meiden van viveks-angels.com zijn soooo tevreden over de film, en ik kan hem gaan zien!!!!!! zonder een gepirate versie op dvd te kopen?????? GEWEEELDIG!

  2. Lekker belangrijk, dat de nederlandse distribiteur etnolife is… zeker familie van je?

  3. AndriOol Ik had het over trots zijn.Ik doe geen doek om mijn bek om te zeggen op WIE !

  4. (dat ging verkeerd)
    Ik heb een jaar geleden kennis mogen maken met Bollywood dankzij vrienden en ik ben helemaal gek op Bollywood films. Ben blij dat ze eindelijk in de bioscoop komen!

  5. Ik ben een bakra en kijk graag naar hindoestaanse film’s.
    Gaaf dat ik gewoon in de bios kan zitten genieten.
    Bedankt Soeniel

  6. Een bakra die soeniel van etnolife kent? Is wel zeer toevallig. Ben je zelf aan het posten Soeniel? heb je zo veel aandacht nodig?

  7. hi ik ben zo blij dat we nu bollywood films in bioscoop kan zien!
    jepppppppiiiiiiieeeeeeeeeee

  8. AndriOOL heb jij iets tegen Soeniel van etnolife?
    Zo te lezen wel!
    Jaloerse hond die je bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.