Satyamev Jayate maakt het verschil

Aamir-KhanAamir Khan, die met zijn talkshow Satyamev Jayate diverse maatschappelijke onderwerpen belicht, is blij dat de show enig verschil heeft kunnen maken in de maatschappij.

In de deelstaat Maharastra zien we nu namelijk dat de man-vrouw ratio van 840 vrouwen per 1000 mannen is gestegen tot 900 vrouwen per 1000 mannen. Dit geeft aan dat er minder vrouwelijke foeticide plaatsvind.

“Ik ben blij dat de show de laatste twee tot drie jaar toch een impact heeft gemaakt. Satyamev Jayate is een communicatie-show. We geven veel informatie. Wij proberen een onderwerp vanaf het begin toe te lichten. In eerste instantie zeiden mensen dat er niets zal veranderen, maar mijn persoonlijke ervaring vertelt mij dat het heel goed mogelijk is om veranderingen in de samenleving te brengen.”

“Een voorbeeld is dat het bestuur van de deelstaat Madhya Pradesh heeft besloten om gratis medische tests uit te voeren en zelfs gratis medicijnen te distribueren. Duizenden mensen hebben hier profijt van.”

De acteur zegt dat ze voor de show nooit op zoek hoeven naar verhalen. “De verhalen komen naar ons toe. Op televisie zie je mij praten met 8 of 10 personen, maar wanneer wij op pad zijn horen we honderden verhalen aan. We kunnen helaas niet alles laten zien.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.