IIFA 2011 – De winnaars

Het afgelopen weekend was het weer tijd voor de IIFA Awards. Dit jaar werd het IIFA weekend gehouden in Toronto, Canada. De lijst van winnaars is niet erg verrassend, want ook hier ontving Dabangg de meeste awards. Naast Beste Film won Sonu Sood de award voor Beste acteur in een Negatieve Rol, kreeg Sonakshi Sinha de award voor Beste Debuut en ontving Abhinav Kashyap de award voor Beste Screenplay.

De award voor Beste Actrice ging naar Anushka Sharma voor haar rol in Band Baaja Baraat en de award voor Beste Acteur was ook geen verrassing. Net als bij alle andere awards dit jaar ging deze naar Shah Rukh Khan voor zijn werk in My Name is Khan.

Hieronder vind je alle winnaars:

Beste Film: Dabangg
Beste Actrice: Anushka Sharma, Band Baaja Baaraat
Beste Acteur: Shah Rukh Khan, My Name Is Khan
Beste Regisseur: Karan Johar, My Name Is Khan
Beste Acteur in een komische rol: Riteish Deshmukh, Housefull
Beste Mannelijke bijrol: Arjun Rampal, Raajneeti
Beste Vrouwelijke bijrol: Prachi Desai, Once Upon A Time In Mumbaai
Beste Acteur in een Negatieve rol: Sonu Sood, Dabangg
Uitmuntende prestatie in International Cinema: Irrfan Khan
Beste Vrouwelijke Debuut: Sonakshi Sinha, Dabangg
Beste Mannelijke Debuut: Ranveer Singh, Band Baaja Baaraat
Hottest Pair 2011: Anushka Sharma and Ranveer Singh
Outstanding Achievement in Indian Cinema: Sharmila Tagore
Beste Screenplay: Abhinav Kashyap, Dilip Shukla, Dabangg
Beste Zangeres: Mamta Sharma, Munni Badnaam Hui (Dabangg)
Beste Lied: Rahat Fateh Ali Khan Tere Mast Mast Do Nain (Dabangg)
Beste muziek: Sajid-Wajid, Lalit Pandit, Dabangg
Beste Muziektekst: Niranjan Iyengar, Sajda and Noor-e-Khuda (My Name is Khan)
Beste Verhaal: Shivani Bhatija, My Name is Khan
Beste Kledingontwerpen: Niharika Khan, Band Baaja Baaraat
Beste Actie: S Vijayan, Dabangg
Beste Makeup: Banu (For Rajinikanth), Robot
Beste Achtergrondmuziek: Shankar, Ehsaan, Loy, My Name Is Khan
Beste Song Recording: Vijay Dayal, Ainvayi Ainvayi (Band Baaja Baaraat)
Beste Choreografie: Farah Khan, Munni Badnaam (Dabangg)
Beste Montage: Namrata Rao, Band Baaja Baaraat
Beste Sound Recording: Pritam Das, Love, Sex Aur Dhokha
Beste Sound Re-recording: Leslie Fernandes, Dabangg
Beste Cinematografie: Sudeep Chatterjee, Guzaarish
Beste Art-regisseur: Sabu Cyril, Robot
Beste Special Effects: Indian Artists, Robot

9 REACTIES

  1. hmmm weer al SHarukh Khan voor beste actor:(:(:( ik d8 deze keer zou Salman Khan zijn!!!! Pfffff Sharukh was mijn favoriete acteur maar nu ik heb hem echt niet graag, hij koopt al die awards.Salman verdeint op die titel best acteur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! love u Salluuuuuuuuuuuuuuuuu

  2. Watttttttttttttttttttttttttttttttt beste actrise Anushka Sharmaaaaaaaaaaaaaaaa???? OMGGGGGGGGGGGGGGG what hell is going onnnnnnn????

  3. @maria wat is dat nou weer voor domme opmerking?? als je vergelijkt Dabang met my name is khan dan is my name is khan een veel moeilijkere rol. salman hoefde alleen dom te doen in die film meer niet hoor. Hij kan echt niet iets doen zoals sharukh in my name is khan. en als je zo kijkt dan moet amitab bachchan ook veel hebben gekocht hij krijgt helemaal awards voor onzinrollen en katrina ook.

    tenminste smeekt shahrukh geen arme indiers om geld voor een stomme stichting net als salman. salman en zijn familie hebben genoeg geld om goede dingen te doen, maar nee ze moeten geld aftroggelen van arme indiers. Hij rijdt in een dronken bui vier mensen dood!!! nou nou wat een geweldige man hoor!!!

    shahrukh khan betaalt al jaren uit eigen zak operaties voor kankerpatienten in ziekenhuizen in India. En het mooie is hij loopt er niet mee te koop zo van kijk eens wat ik doe en hoe goed ik ben zoals die show off salman. Hij hoort in de gevangenis.

    Ik vind ze allebei trouwens flutacteurs!! Maar my name is khan was wel een moeilijkere rol.

    NASEEEEEERUDDDIN SHAH!!!!!!!!

  4. hahahahaah wat een onzin kramen jullie uit. ” Hij koopt die awards”? nou sorry hoor maar dat is echt belachelijk!. Kom eens met bewijs dan? Sharukh khan was fantastisch in my name is khan. Salman in dabang was niet slecht maar dat is makkelijk gezegd aangezien hij altijd van dat soort films maakt.

    Ik moet echt lachen van jou bericht zara. Alsof jij zeker weet dat je gelijk hebt, terwijl je totaal geen bewijs hebt!

    @rasgulla, je hebt helemaal gelijk!! Sharukh is inderdaad een geweldige kerel die heelveel dingen teruggeeft aan de samenleving.

  5. Rasgulla
    Hoef niet jou gaanse leven hier vertellen hoor!!!! Ik heb de naam van Amithab niet gegeven en hij is legend ik ga hem met niemand vergelijken of zeggen dat hij al die awards heeft gekocht.Weet je ik ben geen politie om bewijs te hebben maar ben zeker dat hij koopt al die awards!!! Anywayyyyyyyy hij moet gewoon dankbaar zijn aan producers en directeurs dat hij heeft altijd goede scripts gehaad en door enkele filmen hij is populair gewoorden want acteren hij kan nieksssssssss nadaaaaaaaaa. En ja Salman is minstens eerlijk en hij zegt wat hij denkt niet zo als Sharukh verschillende gezichtennnn doen zo als camelionnnn!!!!

  6. OHHHHHHHHHHH plssssssssss My name is khan wassss to muchhhhhhhhhhh borring mouvieeee !!!!!! En ja dat is niet eerste keer dat ik hoor dat Sharukh koopt al die awardssssssssss!!!!!!!

  7. haahhahahaha! jullie zijn echt dom! hoe vaker ik hier kom, hoe erger het niveau zakt van de mensen die hier posten.

    Als Shah Rukh awards koopt, dan koopt Amitabh ze ook Maria, dat is gewoon logisch nadenken. Rasgulla heeft gelijk, want Amitabh heeft ook awards gekregen voor films waarvoor je je schaamt.

    Shah Rukh hoeft zich niet te schamen voor My Name is Khan. Het was een goede acteerprestatie en duizenden malen beter dan Salman Khan in Dabanng. De enige die de award nog zou kunnen winnen zou zijn Manoj Bajpai voor zijn rol in Raajneeti, maar helaas het was maar een bijrol, maar dat was de volgende acteerprestatie die het waard was. Dabanng was echt crap!

    En Zuid-Indiase films werden eerst door jullie zelf belachelijk gemaakt en nu omdat Salman erin speelt en dom doet, zijn die films ineens geweldig.

    En Maria, als je geen bewijs kunt leveren dan moet je geen idiote beweringen doen, want daar heb je niks aan.

    Rasgulla, de waarheid kan je blijkbaar in Kalyug niet meer spreken, want de waarheid is hard en doet pijn. En deze mensen hier zullen al helemaal niets van de waarheid willen weten want zij leven in hun eigen droomwereld gecreeerd door de drugs en steroiden van Salman Khan.

  8. Beiden zijn goede acteurs.

    Sharukh was really outstanding in his role (my name is Khan). De message was so clear. Director was Karan Johar en ik moet je zeggen…. wat een top film.

    Salman heeft soms goeie rollen in een film en soms denk ik waar is ie mee bezig ( zoals : Veer, Yuvraj etc such a boring film).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.