Bollywood muziek is ‘Hot’ in het Westen

Bollywood muziek is 'Hot' in het Westen De hedendaagse Bollywood muziek wordt steeds populairder in het westen en daardoor grensoverschrijdend. Terwijl vroeger de klassieke Indiase muziek, zoals de tabla en sitaar, de Westerse wereld beroerde, zijn het nu de Bollywood en Hindi pop melodieën die steeds meer indruk maken.

Zo gaat Bollywood actrice en zangeres Sophie Choudhary samenwerken met Will.I.Am van ‘Black Eyed Peas’. De twee ontmoetten elkaar in Londen waarna de zanger Sophie vroeg om een nummer op te nemen voor zijn nieuwe album. Ook Asha Bhosle, een van de bekendste vertolkers van Bollywoodmuziek, is benaderd om het nummer “Rang De” te zingen voor een nieuwe Hollywood film. De legendarische zangeres heeft in het verleden al samen gewerkt met Westerse artiesten als Boy George, Robbie Williams, Nelly Furtado en Black Eyed Peas.

Niet alleen zangers maar ook Bollywood componisten en dansers zijn helemaal in. Zo werkt componist Aadesh Shrivastava samen met rapper Wyclef Jean aan twee Hollywood projecten. Aadesh heeft al eerder een rapnummer met Abhishek Bachchan en Wyclef Jean gecomponeerd. Wat het dansen betreft, kunnen we Bollywood actrice Neha Dhupia zien swingen in de muziekclip ‘Rhythm and Blues’ van de bekende Amerikaanse artiest Ginuwine.

11 REACTIES

  1. Zo leuk..
    als het maar niet helemaal overneemt zulkee muziek!
    we moeten wel onze eigen muziek behouden! :p

  2. @sania

    iis iedreen jouww favoo
    hhahaha volgnss myy well,, jij segt dt bynaa over iiedreen :p :p

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.