Usha Marhe Hindoestaan van het jaar 2007

Usha MarheMet 2.072 unieke stemmen is schrijfster Usha Marhe door Sanoja Entertainment Magazine (SEM) en haar lezers verkozen tot de Hindoestaan van het jaar 2007. Op de website www.hindoestaanvanhetjaar.nl hebben tussen 1 en 10 januari 2008 4298 bezoekers hun stem uitgebracht op totaal 8 nominaties als o.a zanger Berry Damri en Europees Kampioen Braziliaanse Jiu Jitsu, Yasmin Sewgobind.

De Amsterdamse Usha Marhe presenteerde afgelopen zomer in Paramaribo haar boek Dulari – De weg van mijn naam. Het boek en de auteur werden buitengewoon goed ontvangen in Suriname en Nederland. In hetzelfde jaar is haar eerste korte verhaal Dilemma’s gepubliceerd in de verhalenbundel Waarover We Niet Moeten Praten. Met haar eerste non-fictie boek Tapu Sjén/ Bedek Je Schande – Surinamers en Incest (1996) doorbrak ze een taboe door als eerste Surinaams-Hindoestaanse vrouw over (haar eigen) incest-ervaringen te schrijven. Zaterdag 19 januari staat ze tijdens een Surinaams programma over tradities, taboes en (bij)geloof op het internationaal literatuurfestival Winternachten te Den Haag.

Sanoja Entertainment Magazine van uitgever Sanoja Networks organiseerde deze verkiezing voor de 2e keer met als doel de zichtbaarheid van talentvolle Nederlanders van Indiase afkomst te vergroten en een bescheiden erkenning te bieden voor uitzonderlijke prestaties in de kunst, cultuur en sport.

17 REACTIES

  1. waarom zij…mijn moeder verdient het om hindoestaan van het jaar te zijn..HAHAHAHAHA!!!!!!

  2. ik hebb wel en zien om haar te zien ik wiel meer weten wat ze doet en is leuk om te doen wat ze is mee anbezig oke bye binta

  3. Ik ben nu bezig haar eerste boek te lezen (zag ik toevallig in de bieb) maar ’t is een aanrader kan ik alvast zeggen 😉

  4. Kun je wel zien hoe onbenullig de meese hindoestanen zijn.
    Welke hindoestaan ken je nu eigenlijk wel? Dom gelul van de meeste mensen hier.

    Usha Marhe is een top vrouw die wat te vertellen heeft! Wie ben jij en wat heb jij voor zinnigs te melden aan onze maatschappij!
    Blijkbaar niets. Laten we dit zo houden okee.

  5. Jullie moeten een beetje de MEDIA volgen voor je ALGEMENE ontwikkeling.
    Als je dat gedaan had had je deze opmerkingen niet gemaakt.

    Dus voortaan op de hoogte blijven.
    Anders blijven jullie achter in de ontwikkeling en krijgen de
    Sur’s een naam.

    Succes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.