Wat deed Himesh Reshammiya in een burka?

Bollywood: Wat deed Himesh Reshammiya in een burka?Al eerder probeerde Bollywood zanger en tekstschrijver Himesh Reshammiya het beroemde moslim heiligdom in India te betreden. Doordat hij toen gekleed was in normale kleding, werd Reshammiya belaagd door grote groepen fans. Toch wilde hij hier heel graag naar binnen om te bidden en om de zegen van God te vragen voor zijn nieuwe film, ‘Aap Ka Suroor’.

Om dit voor elkaar te krijgen, besloot hij een burka te dragen en het moslim heiligdom via een andere ingang te betreden. Helaas voor Himesh werd hij gespot door enkele gelovigen die dit eerder aanzagen als een publiciteitsstunt. De beroemde Bollywood ster heeft spijt van zijn daad, maar wilde in alle rust bidden voor het succes van zijn nieuwe film. “Het spijt mij zeer als ik iemand heb beledigd door mij te verkleden als een vrouw en een burka te dragen om de Ajmer moskee te betreden. Het enige wat ik wilde, was bidden. Ik heb dit eerder geprobeerd in normale kleding, maar werd toen belaagd door grote groepen fans en zag dit als enige oplossing.”

Toch werd hij ook verdedigd door enkele gelovigen, die deze actie van Himesh zagen als iets respectabel en niet als een actie waarvan de intentie was om iemand te beledigen. Maar de leden van de organisatie NSUI ( National Students Union of India) bekeken dit wel op deze manier en onderbraken de vertoning van ‘Aap Ka Suroor’ in de bioscoop in Ajmer. Ook hebben ze ervoor gezorgd dat de bioscoop werd gesloten. Daarnaast werden bezoekers van de eerste vertoning gevraagd de bioscoop te verlaten. De activisten gingen nog verder, door posters te verbranden van de film.

Deze activisten gaven aan dat het niet acceptabel is dat mannen een burka dragen, aangezien het zeer gelovigen mensen kan beledigen. Daarnaast gaven de activisten een andere reden; het verkleden als vrouw door een burka te dragen was gevaarlijk omdat het criminelen en terroristen op ideeën kan bregen. Voortaan moet eerst worden aangegeven wanneer een beroemde persoon de moskee wilt bezoeken, zodat er voldoende beveiliging geregeld kan worden en dit soort acties niet meer noodzakelijk zijn om in alle rust te bidden.

38 REACTIES

  1. Als iemand een moskee in wil dan kan hij toch gewoon naar binnen zonder problemen.
    Waarom maken mensen daar nou een probleem van.
    De moskee is bedoeld voor iedereen en niet alleen voor moslims. Iedereen is daar welkom!!!!!!!!!!!!!!
    Dus hij had helemaal geen burka hoeven te dragen!!!!!

    groetjes een moslima

  2. ik kan wel begrijpen dat het niet leuk is voor zeer gelovigen. maar de bioscoop sluiten en posters is brand steken gaat een beetje ver!
    en himesh het is heel goed van je dat je wilde bidden!
    je kan kei goed zingen!

    ciao!

  3. Aan de ene kant is het niet echt zijn schuld. Hij wilde alleen maar bidden. Is dat zo slecht ofzo….
    Maar als hij in rust wilde bidden kon het ook op een ander manier.

  4. “Daarnaast gaven de activisten een andere reden; het verkleden als vrouw door een burka te dragen was gevaarlijk omdat het criminelen en terroristen op ideeën kan bregen. Voortaan moet eerst worden aangegeven wanneer een beroemde persoon de moskee wilt bezoeken, zodat er voldoende beveiliging geregeld kan worden en dit soort acties niet meer noodzakelijk zijn om in alle rust te bidden.”

    Ik snap hem ’n klein beetje, maar na ’t lezen van bovenstaand stukje, dacht ik…Groot gelijk hebben ze!

  5. pffoe fans zij altijd he

    waarom draagt hij nou altijd een pet?
    Ik zag hem op trailer van dat film dat zag er niet uit.

    er zijn ook nog genoeg betere films gelukkig 🙂

    xxx

  6. wat een drama zeg. wat himesh deed zou ik ook gedaan hebben. mensen maken een hele grote elende van!!!

  7. oh my god
    wat grappig zeg hahhahaha
    maar ook erg voor hem
    Respect voor moslims eh !!!!!!!

  8. nou ja zeg dit slaat echt nergens op

    ik zou het zelfde hebben gedaan maar

    nu maar hopen dat zijn film slaagt..

  9. beetje respect voor moslims plizaa! == plz
    k vind dat alleen moslims in un moskee mogen..
    als crist. erin gaan.. ja waarvoor dan,, zow is dat tog geen moskee mer?
    maya.. myn mening
    byebye

  10. n0u het is wel grappig maar is ziellig man wou allen maar bidden maar volgens my mocht hij der niet in omdat hy geen moslim was

  11. Als hij zo graag wou bidden dan had hij tegen Magrib tijd moeten gaan want dan is het rusig.. maar als Priyanka en Salmaan Khan in alle rust daar hebben kunnen bidden waarom hij niet.
    Het is gewoon een beetje aandacht trekken en waarom haalde hij dan de burka weg wat jullie zien op de foto… het is gewoon show business, hij probeert zo zijn aandacht te trekken.

    De mensen die naar Ajmer gaan, gaan voor hun makzat.. en denk je nou echt dat op zo een plaats en moment een Himesh hun boeit.. De Walli Allah Ghwaja kharieb Nawaaz is veel belanrijker voor de mensen die daar hun gebed of duwa willen doen..

    Salaam

  12. mensen van india zijn egt hopeloos.

    hij wouw alleen maar bidden man. dan hoeven ze hem tog niet te haten en zijn poster te verbranden.

    haterzzzzz

  13. de mensen die naar ajmer gaan gaan voor hun makzat..himesh darga sherief is veel belanrijker waarje met volle handen terug komt insha allah

  14. doe effe normaal zeg een moskee is aleen voor moslims een moskee is voor iedereeen bedoeld niet alleen voor moslims moet je dan per se voor die geloof een eigen mskee hebnne word is wakker zeg

    en ro als dat echt wel was dan hoefde hij hem niet te dragen en kom op hij is ook een moslim hij wil ook in alle rust bidden zoals iedereen of wil je bidden dat iedereen allemaal dingen naar je gooit

    sorry mijn mening als je het niet kan hebben heb je pech en rajivie
    ik dacht dat priyanka ook moslim is

  15. Himesh is een hindoe ,voor succes te hebben doen mensen alles.Als hij zo graag wil bidden “kan hij ook thuis of waar dan ook.

  16. nou jah maar hem film is toch een Super hitt gworden duss!!

    En trouwens Priyanka en Himesh hunnie alle 2 zijn hindoestaan dat hebben ze zelf gezegd in een intervieuw

  17. Goedemorgen,

    Leuk allemaal allereerst Hemisch & Priyanka zijn allebij geen moslim’s. Bovendien vind ik dat je geen moslim hoeft tezijn om in een moskee te gaan, want je mag in alle gebeds huizen gaan bidden.En dat je met een burka naar de moskee gaat vind ik best dan hoeft men niet gelijk te zeggen dat het een doelwit kan zijn voor terreur.Nee, want miljoenen mensen lopen met een burka en nooit gelezen of gehoord dat ze een aanslag hebben gepleegd.

    MVG

    Rahat

  18. Afggirl,

    Als u zo denkt dat een moskee alleen maar door moslim’s is wat doet u dan hier in een PROTESTANT land. Want dan mag jij ook niet in een land van ongelovigen wonen.
    Dus denk eens goed na wat jij zegt/schrijft. Als jij op straat valt gaat niemand jou eerst vragen of je moslim bent iedereen gaat jou proberen te helpen.

    MVG

    Rahat

  19. Pinto, jij hebt gelijk als je rustig wilt bidden en met rust kan jij dat ook thuis doen. God,Rama/Allah zijn overal niet allen in gebedshuizen. Als ik wil bidden doe ik thuis en geconcentreerd.

    MVG

    Radjin

  20. Hallo hij mag toch wel naar binnen god heeft niet gezegt alleen moslims misschien wordt hij hier naar moslim hij dat is goed van hem dat hij aanb god denk maar aan de andere kant hij kan niet alleen bidden als hij het zelf denk nu heb ik hulp van god nodig : als hij een maal bid moet hij het vakker doen .. en god help toch iedreen dus als hij moslimn wordt kan hij zonder problemen naaaar binnen en hij moest geen burka te dragen

    Groetje lief meisje

  21. hallo allemaal, ik vindt als himesh naar de moskee wil mag hij da ook maar hij is toh hindu waarom bid hij dan ni voor zown beeld ofzow das tog hun geloof want hindoes denken dat als je tegen dey beeld bid dan komt alles goed ofzowiets maar ja waarom zou hij ney in een moskee mogen biddne is tog beter? maar ja MIJN MENING!!

  22. ik vind normaal om een hindo naar moske te gaan mar ik vind dat hij burka moet dragen hij kan gewoon zo maar dohao aan god vragen

  23. Hij wilde naar de moskee, zijn gedacht kan je niet verandere.
    Daar heeft hij voor gekoze,

    Waarom maken mensen van alles laatste tijd een Big Deal

  24. […] tijd terug was er nog zo een ophef, omdat hij een burka had gedragen om in alle rust te bidden. Maar blijkbaar zijn de gebeden van Bollywood ster Himesh […]

  25. Het is nergens voor nodig om naar een moskee te gaan die van HINDOE-Tempels zijn gemaakt en waar niet-moslims zijn verkracht en vermoordt. @ Akbar ,is het niet Dua vragen i.p.v. dohao? En wat dan nog? SHIVA = BHAGWAN = ISHWAR = BRAHMAN = ALLAH = MOEDER AARDE,de wederhelft van SHIVA. Verdiep je eens in de oorsprong van het AL.Het idee GOD komt uit INDIA.Oja, de zwarte steen in Mekka is gewoon een SHIVA-LINGAM. En ook @ afg-meid, waarom ben jij van mening dat je moslim moet zijn om naar een moskee te kunnen,moslims zoeken bescherming in HINDOE-TEMPELS, SYNAGOGES en KERKEN.Als jij van mening bent dat je moslim moet zijn, dan is de islam hartstikke discriminerend en het tolereerd ook ongelijkheid, kijk maar naar man-vrouw positie.Heb je ook binnen HINDOES hoor, maar die zijn gewoon GEISLAMISEERD.Voor alle duidelijkheid;we zijn allemaal gelijke van elkaar, je bent heus niet meer of minder mens als je wel of niet gelooft of een ander geloof aanhangt. Afg-meid, je denkt als een YAHUDI.

  26. wrm bidt hij niet in een Hindoe-tempel en voor zijn pagwan? wrm allah hij is toch geen islamiet?

  27. belachlijk vind ik,om te bidden heb je geen mandhier en masjied nodig,waar je ook bent kun je bidden,God is overal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.