Pakistanen willen einde importverbod Bollywood films

In Pakistan gaan er steeds meer stemmen op om het importverbod van Bollywood films op te heffen. De eigen filmindustrie (Lollywood) is niet in staat om genoeg en goede films te produceren voor het Pakistaanse publiek. Daardoor blijven Pakistaanse bioscopen leeg, terwijl de illegale handel in Bollywood DVD’s sterk groeit. Bioscoopeigenaren dringen daarom bij de Pakistaanse overheid aan om de populaire ‘masala’ films uit India weer toe te staan.

Lollywood

In de gouden eeuw van de Pakistaanse filmindustrie, produceerden vier studio’s in Lahore en twee in Karachi, een record van wel 300 films in 1973 waaronder veel blockbusters. Maar anno 2005 zijn studio’s niet meer in staat om kwalitatief goede films te produceren. Ook de censuur die werd opgesteld door verschillende militaire regimes in Pakistan hebben de filmindustrie de das omgedaan.

Veel Pakistaans talent heeft de overstap naar Bollywood reeds gemaakt. Onder hen bekende Pakistaanse acteurs waaronder Meera, Reema, Sana, Javed Shaikh en Moammer Rana.

Lees ook: Pakistan’s suffering cinemas want to lift celluloid curtain on Bollywood

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.